HírlevélElálló fül

Share

Fulplasztika Elálló fül nagy fül alakja fül eltérései fül formája fülplasztika fül korrekció elálló fül szöge elálló fülről, fülkagyló rendellenesség Elálló fül nagy fül alakja fül eltérései fül formája fülplasztika fül korrekció elálló fül szöge elálló fülről, fülkagyló fül rendellenes állása fül rendellenesség fül plasztikai műtét Panasz oka fülkagylók szeged túl kicsik fülkagylók túl nagyok, fülplasztika fül korrekció fülkagyló aránytalanság túl nagy fül, lelógó fülcimpa Szegeden Elálló fülek klinikája elálló fülek korrekciója lapátfül elálló fülek baba elálló fül műtét A fül alaki eltérései igen változatos formát mutathatnak, de ezek közül a leggyakoribb az elálló fül. Akkor beszélünk elálló fülről, ha a fülkagylók a szokványos 10-15 foknál nagyobb szöget zárnak be a fej oldalsíkjával. A fül rendellenes állása lehet egy, vagy mindkét oldalra lokalizált. fülplasztika

Panaszt okozhat, ha a fülkagylók a fejhez viszonyítva túl kicsik, vagy túl nagyok, de előfordulhat hogy a fülkagyló egyes részei közötti aránytalanság áll fent, pl. túl nagy, lelógó fülcimpa. fülplasztika

Minden életkorban fordulnak hozzánk az elálló fül panasszal és kéréssel, hiszen ez az torz fül egyaránt zavarja a gyerekeket, akiket csúfolnak az iskolában, hölgyeket, akik nem tudják hátrafésülni a hajukat, vagy férfiakat, akiknek emiatt előnytelen a megjelenésük.

fülplasztika

fül korrekció plasztikai műtét elálló fül  plasztikai fül műtét Gyerekek nagy füle csúfolnak előnytelen megjelenés fülplasztika Szeged fül korrekció plasztikai műtét elálló fül született rendellenesség kialakulása kiskorában elaludta a fülét. Leragasztással nem lehet célt érni, elálló fülek korrekciója lapátfül elálló fülek baba porcváz fülplasztika fül korrekció megfelelő állása plasztikai fül műtétAz elálló fül született rendellenesség, kialakulásában nem játszik szerepet, hogy valaki "kiskorában elaludta a fülét". Az elálló fület leragasztással nem lehet kiegyenesíteni, mert a fül porcváz megfelelő állását csak fülplasztikai műtéttel lehet megvalósítani.

 

Az elálló fül Kezelése: , plasztikai sebész

Az elálló fül és egyéb füldeformitás miatt már az általános iskola megkezdése előtt érdemes lplasztikai műtétet, fülplasztikát, fülkorrekciót végezni. 

 

Elálló fül korrekciója a fülplasztika ,

Az elálló füllel és a fül deformitásokkal feltétlenül foglalkozni kell, mivel már gyermekkorban is, de később még kifejezettebben személyiségfejődési zavarokat okozhat. A füldeformitás és az elálló fül kihathat az ember teljes életére, gátlásossá, szorongóvá, visszahúzódóvá válik a gyermek. A műtéti megoldás, a fülplasztika után az esztétikai javulás mellett látványos a pszichológiai változás is.

A műtéti korrekcióval, a fülplasztikával érdemes megvárni azt az életkort, amikor a gyermek maga kéri, vagy akarja a változtatást a társak csúfolódása miatt. A Fülplasztika ideális időszaka általában 5–7 éves kor. Előtte számára megmagyarázhatatlan kellemetlenségnek tesszük ki a gyermeket. Későbbi életkorban általában a hajviselet megváltoztatásának igénye miatt kérik a korrekciót, hasonlóan érthető okból. A páciensnek őszintén meg kell beszélnie a fülplasztikai műtétet végző orvossal elvárásait, de nem szabad elfelejteni, hogy az elvárt eredmény a jelen állapot javítása, és soha nem a tökéletesen ideális állapot.
A beavatkozás, a fülplasztikai műtét garantáltan fájdalmatlan gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

 

Elálló fül  Kezelése fül deformitás fül deformitás gyermekkorban személyiségfejődési zavarok oka gátlásosság, szorongás, visszahúzódás. műtéti megoldás esztétikai műtét látványos pszichológiai változás fülplasztika fül korrekció érzéstelenségét, érzékenység. fülplasztika fül korrekció Szeged fülész fülplasztikus füldeformitások. a légycsapó fül denevérfül. Műtéti megoldás fülcimpa hasadék fülbevaló fül lenövés fülplasztika fül korrekció korrigáció.A fülplasztikai műtét menete

A fülplasztika helyi érzéstelenítésben, valamint altatásban végezhető. A helyi érzéstelenítés, a fülműtéti terület érzéstelenítő oldattal történő beinjekciózását jelenti. Helyi érzéstelenítésben az operáció, a fülplasztika maga teljesen fájdalommentes, az érzéstelenítő hatásának elmúlása után az első éjszaka jár több-kevesebb kellemetlenséggel.  Plasztikai műtét


A fülműtét során a fül mögött vezetett bőrmetszés után a porcos vázat a kívánt irányba beállítjuk, szükség esetén a porcból megfelelő nagyságú kimetszést végzünk, majd rögzítjük. Vérzéscsillapítást követően a bőrmetszést plasztikai varrattal egyesítjük. A plasztikai műtét végén nyomó kötést helyezünk fel.

 

fájdalmatlan fülplasztika Plasztikai műtét  műtét helyi érzéstelenítés  érzéstelenítés varratszedés fájdalmatlan fül védelem  fülplasztika fül korrekció szövődménye utóvérzés, vérömleny, gyulladás, bőrelhalás, porcelhalás – idejében felismerve jól kezelhetők. Késői szövődmény a túlhegesedés, keloid képződés de injekciós kezelés fülplasztika fül korrekció eredménye jó fülplasztika fül korrekció műtét után bőr regeneráció A beavatkozás után kb. 7–10 napig turbánszerű kötés viselése szükséges. Ezt a kötést a műtét utáni első–második napon ellenőrizzük. A kötés eltávolítása után már lehet hajat mosni, és még kb. 2 hétig ajánlatos a fület éjszakára kendővel védeni.

A varratszedés után (mely teljesen fájdalmatlan, nem kell félni tőle) már nem kell semmiféle kötés napközben, de kérni szoktam, hogy éjszakára még két hétig védjék a füleket, lazán egy kendővel, vagy kisebb gyermekeknél egy sapkával, hogy ha álmában forgolódik, ne gyűrje meg a füleit.

 

 

A fülplasztika lehetséges szövődményei:

Valamely beavatkozás teljes szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. A leggondosabb orvosi beavatkozás után is kialakulhatnak szövődmények.

A fülplasztika utáni  korai szövődmények – utóvérzés, vérömleny, gyulladás, bőrelhalás, porcelhalás – idejében felismerve jól kezelhetők. Késői szövődmények a túlhegesedés, vagy keloid képződés, de előfordulásakor, a műtétet követő három hónapon belül, injekciós kezelést lehet alkalmazni. Ritka esetben újabb műtéti feltárás is szükséges lehet.
Páros szervről lévén szó, a műtét utáni formai, méretbeli különbség előfordulhat.

 

Milyen eredmény várható a fülplasztikától?

plasztikai varrat fülplasztika Elálló fülek klinikája elálló fülek korrekciója baba elálló fül műtét fül mögött vezetett bőrmetszés fül porcos váza Vérzéscsillapítást követően a bőrmetszést plasztikai varrat A fülplasztika Szeged fül korrekció plasztikai műtét végén nyomó kötés kötéscsere kötés eltávolítása hajmosás fül védelme fülplasztika fül korrekciós műtét Elálló fülek klinikája elálló fülek korrekciója lapátfül elálló fülek baba elálló fül műtétA fülplasztikai műtét után közvetlenül már jól látható az elért eredmény. Néhány hétig tart a bőr regenerációja, ez az eredeti szín és tapintat visszatérését jelenti.

A fülön fonákérzés jelentkezhet, ami a fül bizonyos érzéstelenségét, egyben érzékenységét jelenti. Ez az állapot szintén magától rendbe jön.

A hölgyek nyugodtan feltűzhetik a hajukat, a férfiak pedig bátran mehetnek uszodába az új fülükkel.

  

Más fülműtétek

Kisebb gyakorisággal fordulnak elő más jellegű füldeformitások. Ilyenek lehetnek a fülkagyló egyéb rendellenességei, mint pl. a légycsapó, vagy a denevérfül. Műtéti megoldásaikat egyedileg tervezzük meg, alapvetően a fentebb leírt körülmények között operálunk.
A fülcimpán előfordulhat hasadék – fülbevaló súlya miatt – , lenövés, amely jó eredménnyel korrigálható.

 

Hova forduljon?

Ha a fülpanaszok valamelyik tünete jelentkezik Önnél, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

Dr. Vass Zoltán

Szakrendelés:

6724 Szeged Kálvária tér 16.

Kálvária tér belső aldalán a templommal szemben.

 

Rendelés:  Hétfő, Szerda 17-19
Bejelentkezés:   06 20-397 4144, 06-70-635 5576

email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Share