iNFÚZIÓS KEZELÉS sav-bázis egyensúly zavarra ←
Ha test elsavasodott vagy már betegségek is kialakultak (pl. reflux betegség), a táplálkozás helyes megválasztása az első lépés a gyógyuláshoz.
Zöldborsó (érett) |
+0,5 |
Kamutfű |
+27,6 |
||||
Spárga |
+1,1 |
Árpafű |
+28,4 |
||||
Articsóka |
+1,3 |
Szójacsíra |
+29,5 |
||||
Fekete nadálytő |
+1,5 |
Csíráztatott retekmag |
+28,4 |
||||
Zöld káposzta (márciusi) |
+2,0 |
Csíráztatott galambzsálya (chia) mag |
+28,5 |
||||
Saláta |
+2,2 |
Lucernacsíra |
+29,3 |
||||
Hagyma |
+3,0 |
Uborka (friss) |
+31,5 |
||||
Karfiol |
+3,1 |
Vöröskáposzta |
+6,3 |
||||
Jégcsapretek |
+3,1 |
Rebarbaraszár |
+6,3 |
||||
Édesrépa |
+3,1 |
Torma |
+6,8 |
||||
Fehér káposzta |
+3,3 |
Póréhagyma (gumó) |
+7,2 |
||||
Zöld káposzta (decemberi) |
+4,0 |
Vízitorma |
+7,7 |
||||
Kelkáposzta |
+4,5 |
Spenót (márciusi) |
+8,0 |
||||
Madársaláta |
+4,8 |
Fehérrépa |
+8,0 |
||||
Zöldborsó (zsenge) |
+5,1 |
Lime |
+8,2 |
||||
Karalábé |
+5,1 |
Snidling |
+8,3 |
||||
Cukkíni |
+5,7 |
Sárgarépa |
+9,5 |
||||
Zeller |
+13,3 |
Citrom |
+9,9 |
||||
Paradicsom |
+13,6 |
Zöldbab |
+11,2 |
||||
Káposztasaláta (friss) |
+14,1 |
Friss vörös cékla |
+11,3 |
||||
Endívia( más néven cikória) (friss) |
+14,5 |
Sóska |
+11,5 |
||||
Avokádó |
+15,6 |
Spenót (nem márciusi) |
+13,1 |
||||
Retek |
+16,7 |
Fokhagyma |
+13,2 |
||||
Cayenne bors (őrölt chili paprika) |
+18,8 |
Szója dió (beáztatott, majd levegőn megszárított szójabab) |
+26,5 |