ful fulbetegseg

Fül

Fülünk a hallás és az egyensúlyozás érzékszerve. A külsőfül, a középfül és a belsőfül betegségeinek tünetei a hallászavar, halláscsökkenés, fülfájás, fülzúgás, fülcsengés, szédülés, fülfolyás. A hallásromlás, fülmorajlás, tinnitus, szédülékenység, egyensúlyzavar, vertigo, oka Fülklinikánkon kideríthető és gyógyítható. Gyermekkorban a fülfájdalom leggyakoribb oka a hallójárat gyulladás, fülkürthurut, savós középfülgyulladás, nyákos középfülgyulladás és az akut gennyes középfülgyulladás. A felnőttkori halláscsökkenés, hallásromlás, nagyothallás okai a lyukas dobhártya, krónikus középfülgyulladás, zajártalom, folyadékhiány. A hallásvizsgálat, (audiológia) minden feltétele rendelkezésünkre áll a halláskárosodás szintjének kimutatására. Az akut középfülgyulladás gyógyszerekkel, a krónikus középfülgyulladás fülműtéttel, tympanoplastica, kezelhető. Az elálló fül. esztétikai zavar mellett pszichés károsodást okoz, ezért a fülplasztika javasolt. A fülplasztika műtétet jobb, ha fül orr gégész végzi, mivel a fül egy érzékszerv.


orr arcureg betegseg

Orr és orrmelléküregek

Az orrmelléküreg rendszer, arcüregek a szaglás, légzés, a levegő előkészítés és a hangképzés szerve. Az orrban az orrvérzés, az allergia, orrfolyás, nátha, szaglászavar, arcüreggyulladás, fejfájás, orrdugulás, horkolás a leggyakoribb tünetek. Az orrdugulás, orrcsepegés, arcfájdalom okának kiderítése után helyi kezelést vagy orrműtéti beavatkozást végzünk. Az orrviszketés és orrpolip leggyakoribb oka az allergia, szénanátha, perenniális allergiás nátha. Az arcüreg műtétek zömét orr endoszkóppal (FESS műtét), fájdalom nélkül végezzük. Leggyakoribb műtét az orrban az orrsövényferdülés, orrsövény tüske, orrsövény tövisek, bazális léc miatti orrsövény műtét és az orrpolip, orrpolipózis miatti orrpolip műtét, ami szintén fájdalmatlan. Az orrfunkció zavara középfül betegség, arcüreggyulladás, melléküreg gyulladás, homloküreg gyulladás, rostasejt gyulladás oka is lehet. Az orrvérzés, epistaxis okai lehetnek az orrgyulladás, orrsérülés, ferde orr, vasomotor rhinitis.


garat torok betegseg Garat

A garat, a torok a légzés és a táplálkozás funkciót látja el. A garatban, megkezdődik a táplálék emésztése, ill. a torokban lévő mandulák a védekezésben játszanak szerepet. A torok és garat gyakori betegségei a torokgyulladás, torokfájás, torok kaparás, mandulagyulladás, orrmandula gyulladás, orrgaratmandula gyulladás, nyelési zavar, köhögés, torokégés, köhögés, nyelési fájdalom. Az akut mandulagyulladás, mandula tályog, peritonsillaris tályog, fulladás szövődményeket okozhat, a krónikus mandulagyulladás góc betegségeket eredményezhet, ezért a mandula kivétele, eltávolítása a mandulaműtét (tonsillectomia), orrmandula műtét (adenotomia) indokolt lehet. A reflux betegség tünetei gyakran látszanak a torokban, mint lepedékes nyelv, krónikus garatgyulladás, nyelvgyök gyulladás. A garatrák és nyelvgyökrák dohányosoknál gyakoribb. Torokbetegségek egy része védőoltás beadásával megelőzhető.


gege betegseg gyulladas

Gége

A gége, a hangadás szerve, étkezéskor védelmet biztosít a légutaknak, az étel és a levegő útjának a szétválasztásával. A gége betegségei, hangszalag betegségei és tünetei a rekedtség, rekedtes hang, gégegyulladás, hangszalaggyulladás, köhögés, súlyos esetben a fulladás, légszomj. A gége okozta nehézlégzés oka lehet a gégegyulladás, laryngitis, hangszálgyulladás, gége vizenyő, gége oedema, gége polip, hangszalag csomó, hörghurut. A gégehurut oka huzat, meghűlés, nátha, aminek tünete rekedt hang, gégetájon fájdalom, (gégefájdalom). A gége köhögés rohamszerű, fájdalmas, csillapíthatatlan. A gégebénulás, hangszalagbénulás, recurrens bénulás pajzsmirigy műtét, gége műtét, tüdő daganat után fordulhat elő. Szamárköhögés, ugató köhögés, krupp, gyermekkorban, megfázás, hurut, gége és garat vírusfertőzés utáni tünet. A cigarettázás eredménye gyakran a jóindulatú gégedaganat, Reinke ödéma, gégerák, nyelvgyök rák, nyelőcső rák!


Mit gondol, mikor lenne rá a legjobb alkalom, hogy komolyan elkezdjen gondot fordítani az egészségére, melyet nyilvánvalóan oly féltve őriz.

Bizonyára az Ön életében is előfordult, hogy a fülével, a gégéjével, az orrával és az arcüregével kapcsolatos problémák jelentkeztek. Ilyenkor szinte ránk zúdul a rengeteg megválaszolatlan kérdés és nincs kihez fordulnunk. Legtöbben nem is gondoljuk, hogy problémáinkra egyszerű megoldások, praktikák léteznek.

Ezt a honlapot azért hoztuk létre, hogy az Ön segítségére legyünk, és érthető módon összegyűjtsük a fül- az, orr- és a gége betegségeivel kapcsolatos leggyakoribb ismereteket, gyakorlati tanácsokat.
Ha kérdéseiben segíteni tudunk, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Honlapunkat folyamatosan bővítjük, melybe az Ön észrevételeit és gondolatait is beépítenénk. Ezért arra kérjük, hogy véleményeiket küldjék el számunkra.  fül orr gégész fülész magánorvos, magánrendelés fülfájás szédülés gégészet ,

Köszönettel: Dr. med. habil. Vass Zoltán,

az orvostudomány kandidátusa ,

Fül orr gége magán klinika


Hova forduljon, ha bármilyen panasz és kérdése van?

 Ha bármelyik tünet jelentkezik Önnél, akkor forduljon hozzánk bizalommal!


Fülészeti, audiolgóia és gégészeti Szakrendelés:

6724 Szeged, Kálvária tér 16.

Kálvária tér belső oldalán, a templommal szemben.

Dr. Vass Zoltán:

Rendelés:  Hétfő, Szerda 17-19, szombat délelött    

Bejelentkezés:    06 70-635 557606 20-397 4144

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Találatok: 3766

Hírlevél feliratkozás